Anketa e IPRG: Ja si është rejtingu i partive politike (TABELA)

Instituti për Hulumtimin e Politikave dhe Qeverisjes së Mirë (IPRG) në Shkup sot ka publikuar një anketë lidhur me rejtingun e partive dhe liderëve politik në Maqedoninë e Veriut.

Anketa është realizuar në periudhën prej 5 deri më 9 nëntor 2023 ka realizuar sondazh telefonik (anketë)  me 1050 anketues, në mostër përfaqësuese në nivel të Republikës së Maqedonisë së Veriut, duke marrë parasysh specifikat demografike të popullsisë, si përkatësia etnike, gjinia, vendbanimi dhe njësitë zgjedhore.

Hulumtimi është realizuar për nevojat e IPDV me qëllim që të analizohet rejtingu i partive dhe politikanëve. Kjo anketë është realizuar me mjetet financiare të Institutit.

Për cilën parti do të votonit nëse javën e ardhshme do të kishte zgjedhje parlamentare?

%
LSDM12,6
VMRO-DPMNE19,5
BDI5,3
Aleanca për Shqiptarët4,5
BESA2,4
Lëvizja Demokratike1,8
E Majta3.2
Alternativa0,9
Parti tjetër4,5
Nuk e di/Nuk ka përgjigje4.5
Asnjërën29,4
Nuk dëshiron të tregojë11,4
Gjithsej  100%

Cilit politikan i besoni më shumë?

%
Dimitar Kovaçevski9.1
Hristian Mickovski16.9
Stevo Pendarovski6.1
Zoran Zaev1.5
Ali Ahmeti5.1
Arben Taravari4.8
Billal Kasami1.9
Izet Mexhiti2.1
Dimitar Apasiev4.2
Tjetër4.5
Nuk e di3.3
Asnjërit 40.5
Gjithsej100%

Hulumtimi është realizuar për nevojat e IPDV me qëllim që të analizohet rejtingu i partive dhe politikanëve. Kjo anketë është realizuar me mjetet financiare të Institutit./zhurnal.mk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *