Nuk ka salmonelë në ushqimet në kuzhinat e shkollave në Karposh, burimi i infeksionit do të përcaktohet më tej

Agjencia e Ushqimit dhe Veterinarisë (AVU) ka marrë rezultatet e mostrave të ushqimit dhe lëndëve të para për përgatitjen e ushqimit, nga të gjitha kuzhinat e shkollave në Komunën e Karposhit ku përgatitet ushqimi, ku janë raportuar raste të dyshuara të helmimit dhe është bërë kontroll i jashtëzakonshëm.

Rezultatet laboratorike të ushqimit të ekzaminuar i cili është marrë nga magazina qendrore e operatorit ushqimor “Vanilla Food” e cila gjendet në SH.F.“Dimo Haxhi Dimov” janë të rregullta, si dhe mostrat nga katër kuzhinat në shkollat ​​fillore ku është përgatitur ushqimi. Ato janë në përputhje me Rregulloren për kërkesat e veçanta që kanë të bëjnë me kriteret mikrobiologjike për ushqim, gjegjësisht nuk është konstatuar prania e bakterit Salmonella në to.

“Në dy nga kuzhinat e shkollave të menaxhuara nga ky operator ushqimor janë marrë mostra vetëm nga sipërfaqet e punës për të cilat ende nuk janë marrë rezultatet, pasi gjatë kontrollit nuk është konstatuar ushqim i përgatitur. Janë gjetur vetëm produkte dhe lëndë të para për përgatitjen e ushqimit të dorëzuara nga magazina qendrore, prej nga janë marrë mostrat më parë, për të cilat gjetjet laboratorike kanë vërtetuar mungesën e salmonelës, gjegjësisht janë në përputhje me Rregulloren për kërkesat e veçanta që i referohen ndaj kritereve mikrobiologjike për ushqimin”, të theksuara nga AVU. /Telegrafi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *