UEJL shënoi 22 vjetorin e themelimit

“Jemi krenar me gjithë stafin tonë që ka krijuar imazhin e universitetit në përgjithësi si një institucion kontribuues në shoqëri e tani më të konfirmuar edhe nga tregu i punës”, tha  rektori Abdylmenaf Bexheti

Urim HASIPI

Tetovë, 17 nëntor – Universiteti i Evropës Juglindore në Tetovë me një akademi solemne shënoi 22 vjetorin e themelimit të tij. edhe u ndanë mirënjohje për punëtorët më të vyeshëm të këtij universiteti. Rrugëtimin 21 vjeçar të Universitetit të Evropës juglindore, rektori i universitetit, Abdylmenaf Bexheti, e cilësoi si të suksesshëm, duke përmendur arritjet, me theks të veçantë numrin e programeve studimore që ka arritur në 40, si deridiplomike po ashtu edhe të ciklit të dytë dhe 12 programe studimore të ciklit të tretë. “UEJL lindi në vjeshtën e viti 2001, 22 vite më parë, në muajin më të ndritur të historisë së komuniteti tonë. Muajin e alfabetit shqip dhe të shpalljes së pavarësisë së shtetit shqiptarë dhe të flamurit tonë kombëtarë. Kjo dritë prezanton dhe ndriçon mbi 22 gjenerata me mbi 16500 të diplomuar pjesa dërmuese e të cilëve të punësuar në sektorin privat, njëkohësisht edhe publik. Jemi krenar me gjithë stafin tonë që ka krijuar imazhin e universitetit në përgjithësi si një institucion kontribuues në shoqëri e tani më të konfirmuar edhe nga tregu i punës”, tha Abdylmenaf Bexheti, rektor i Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë.

Fjalim rasti mbajti edhe kryetari i Bordit të Universitetit, Klaus Tochtermann, i cili i përgëzoi të gjithë të punësuarit, të cilëve iu nda mirënjohje për 20 vjet përvojë  pune në këtë institucion.

“Është një referencë e mrekullueshme për misionin e UEJL-së për ti dhënë jetë diturisë. Të gjithë të punësuarit e UEJL-së dhe studentët duhet të jenë të gëzuar që janë rritur në këtë universitet që i mbështetë ata në shumë mënyra për të arritur qëllimet e tyre. Njerëzit që janë të influencuar nga numri 22, janë shumë ambicioz, me vetëbesim, të disiplinuar dhe pragmatik.  Këto janë të gjitha karakteristika që i ngjajnë Universitetit të Evropës Juglindore”, tha ai.

Prezent në këtë ceremoni ishte edhe zëvendëskryeministri i parë i Maqedonisë së Veriut, Artan Grubi i cili tha ka qenë pikërisht UEJL-ja që ka thyer akullin dhe barrierën politike për një universitet të njohur  nga institucionet në gjuhën shqipe.

“Padyshim se themelimi i Universitetit të Evropës Juglindore është një datë e shënuar dhe e rëndësishme për arsimin sipërorë në gjuhën shqipe sepse me të, u thye barriera politike dhe psikologjike tek ata që e mohonin të drejtën  e natyrshme të një popullit. Kjo datë dhe ngjarje theu edhe paragjykimet e paarsyeshme disa dekadëshe kundër të drejtave elementare të një populli. UEJL e hapi shtegun dhe shkriu akullin shekullor dhe ua trasoi rrugën edhe dy universiteteve tjera që i kemi ne sot. Të gjitha këto universitete janë vazhdimësi e rrugës tonë të emancipimit tonë kombëtarë”, nënvizoi Grubi.

Ceremonia u shoqërua edhe nga një program i shkurtër artistik, të përgatitur nga Besarta Murtezani dhe pianisti Shkelzen Bafqari. (koha.mk)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *