Një grua djeg Kuranin në mes të Malmos pak ditë para nisjes së Eurovizionit [video]

Një grua dogji një kopje të Kuranit në qytetin suedez të Malmos, një javë para fillimit të Eurovizionit.

Një video që tregon një grua duke mbajtur një kryq në njërën dorë dhe në tjetrën kishte librin e shenjtë të myslimanëve duke u djegur është transmetuar drejtpërdrejt në TikTok.

Gjatë incidentit jo shumë larg dy sallave ku do të mbahet festivali evropian i muzikës është djegur edhe flamuri palestinez, shkruajnë mediat.

Kujtojmë se edhe javën e kaluar, po e njëjta grua, gati në të njëjtën mënyrë ka vepruar në zonën Skarholmen në periferi të kryeqytetit suedez, Stokholm.

Rreth 300 qyetatarë dhe dhjetëra oficerë policie ishin në vendngjarje përpara djegies së Kuranit.

Djegia e Kuranit në Danimarkë dhe Suedi vitin e kaluar shkaktoi reagime të zemëruara dhe nganjëherë protesta të dhunshme në vendet me shumicë myslimane, por në Suedi akti bie nën ligjin për lirinë e fjalës dhe është i ligjshëm.https://zeri.info/inarticle.html

Duke filluar nga nesër, një javë me koncerte dhe festa të shumta do të mbahet në këtë qytet jugor, duke kulmuar në finalen e madhe të Eurovizionit më 11 maj.

Mbi 100 mijë njerëz pritet të vizitojnë Malmon gjatë javës së Eurovizionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *