Microsoft lançon sistemin e ri AI

Microsoft po lançon një sistem të ri AI që shikon gjithçka që përdoruesi i tij bën në kompjuterin e tyre.

Sistemi synon të jetë sikur të ketë një “memorie fotografike” në mënyrë që përdoruesit të mund të kujtojnë atë që kanë parë ose bërë në kompjuterin e tyre. Kjo gjithashtu do ta ndihmojë atë të kuptojë se çfarë dëshiron të bëjë një përdorues më pas.

Por ka të ngjarë të çojë në shqetësime për të dhënat që mbledh. Kompania tha se do t’i lejojë njerëzit të zgjedhin sa dhe çfarë të dhënash mbledh.

Ishte një nga një sërë veçorish dhe produktesh të reja që Microsoft zbuloi në konferencën e tij “Build” këtë javë. Shumica e këtyre veçorive kishin për qëllim sjelljen e mjeteve të AI në Windows, me synimin për ta bërë më të shpejtë dhe më të lehtë krijimin e dokumenteve të reja dhe gjetjen e informacionit.

Konferenca pason njoftimet e mëdha të AI javën e kaluar nga rivali Google, si dhe partneri i ngushtë i biznesit i Microsoft OpenAI, i cili ndërtoi modelet e gjuhëve të AI mbi të cilat bazohet Copilot i Microsoft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *