Fërçkoski: Jam i gatshëm të tërhiqem nga pozita e ambasadorit, nëse nuk jam i përshtatshëm me ideologjinë e pushtetit të ri

“Nuk është problem që ambasadori të largohet kur nuk është i “përshtatshëm” me ideologjinë e autoriteteve të reja. Dhe kjo është ajo që është gati të bëjë. Mirëpo, mënyra që Ministria e Punëve të Jashtme zgjedh për atë operacion për largimin e ambasadorit, me ndërtimin e plehrave në operacionin financiar përballë kaq shumë mohimeve të mëparshme dhe aktuale, është e turpshme, meriton të gjithë dënimin dhe tregon një nivel të papranueshëm të komunikimit në opinion”, thuhet në reagimin e ambasadorit të Maqedonisë në Kombet e Bashkuara, Lubomir Fërçkoski.

Ky reagim vjen pasi Ministria e Jashtme e thirri për konsultime në Ministri, pa dhënë më shumë detaje për arsyet e kësaj procedure. Një pjesë e mediave raportuan se Fërçkoski është thirrur për keqpërdorim të kartelës zyrtare për bileta avioni dhe mosbindje të udhëzimeve të ish-ministrit të Punëve të Jashtme, Bujar Osmani.

“Është e turpshme dhe e mjerë vërejtja e shërbimeve në MPJ se ambasadori ka keqpërdorur një kartë zyrtare për bileta avioni për në Maqedoni. Ambasadori ka pasur një ndërhyrje mjekësore urgjente në Maqedoni dhe ka qenë në varrimin e vëllait të tij të ndjerë – ngjarje të papritura që e detyruan të përdorë përkohësisht paratë e misionit për një biletë avioni, të cilën sigurisht i rimbursoi këto ditë nga fondet e veta private”, thuhet në reagimin e Misionit të Përhershëm të Republikës së Maqedonisë së Veriut në OKB në Nju Jork.

Nga aty bëjnë të ditur se ambasadori aktualisht ndodhet në pushim mjekësor, pas së cilës do të largohet nga detyra. Gjithashtu, misioni fton MPJ-në që t’i dërgojë një auditim misionit që do të përcaktojë gjendjen e funksionimit të tij të përgjithshëm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *