VLEN i shpall “luftë” kumarit! Kërkon Ligj të ri për mbylljen e 70% të kazinove dhe interpretim autentik të Ligjit aktual‼️

Sot, deputetët e VLEN-it dhe VMRO-DPMNE-së, parashtruan kërkesë për interpretim autentik të nenin 7, paragrafi (3) të Ligjit për lojërat e fatit dhe lojërat zbavitëse, për të marrë interpretim të saktë nëse vendimi i mëparshëm i Qeverisë dhe udhëheqësisë së Llotarisë shtetërore për lojërat e fatit në internet ka bazë ligjore.

“Ekipi jonë i juristëve është i bindur që vendimi për themelimin e tre kompanive të reja për organizimin e lojërave të fatit në internet është plotësisht pa bazë ligjore. Prandaj presim që Qeveria ta mbështesë këtë siguri ligjore duke dhënë mendim të duhur, nga ku Komisioni juridiko-ligjvënës pranë Kuvendit do ta zbërthej në një interpretim autentik që do të mundësojë mbylljen e lojërave të fatit në internet MENJËHERË!”, tha shefi i grupit parlamentar tw VLEN-it, Halil Snopçe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *