Kjo është mënyra më efektive për të ndihmuar një fëmijë me hundë të bllokuar

Ne të gjithë dimë se një nga simptomat më të këqija të ftohjes është hunda e mbyllur, veçanërisht kur shtrihemi dhe ndihemi sikur nuk mund të marrim frymë. E njëjta gjë është edhe me fëmijët, por ka një mënyrë për ta bërë më të lehtë për ta.

Me siguri keni dëgjuar për shpëlarjen e hundës me solucion fiziologjik. Çdo pediatër do t’ju këshillojë, por nëse nuk e keni përjetuar ende, nëna Jimi Wilson tregoi se si duket procesi.

Ajo e mbushi shiringën me tretësirë të kripur dhe vajza e saj u ul në lavaman. Ajo e mori vajzën e vogël nga mjekra dhe papritmas injektoi përmbajtjen e shiringës në njërën vrimë hunde.

Gjithçka që e shqetësonte vajzën dhe ia vështirësonte frymëmarrjen doli nga vrima tjetër e hundës.

Sipas Klinikës Cleveland, ujitja e hundës është “e sigurt dhe e thjeshtë” dhe mund të lehtësojë simptomat e “infeksioneve të sinusit, alergjive, ftohjeve ose kushteve të tjera të rrugëve të sipërme të frymëmarrjes”. /Telegrafi/

@jimtuck95 Nasal irrigation is such a great tool for congestion in your little ones. I have a pinned video to explain the whole process! #nasalirrigation #sickkids #congestion #congestionrelief ♬ The Way I Live – Baby Boy da Prince

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *