“Shumë, shumë po vijnë”, Gjermania po mendon të mos pranojë më migrantë

Kancelari Olaf Scholz dhe 16 guvernatorët e shteteve në Gjermani kanë rënë dakord për masa të reja dhe më të rrepta për të frenuar numrin e lartë të emigrantëve që rrjedhin në vend, duke arritur një kompromis për një çështje që është bërë një problem i madh politik për qeverinë.

Masat e reja përfshijnë përshpejtimin e procedurave të azilit, kufizimet e përfitimeve për azilkërkuesit dhe më shumë ndihmë financiare nga qeveria federale për shtetet dhe komunitetet lokale që merren me fluksin.

Duke folur herët të martën pas një takimi brenda natës që zgjati disa orë, Scholz, një socialdemokrat që drejton një qeveri të qendrës së majtë, e quajti marrëveshjen “një moment historik” një vërejtje që tregoi se sa barrë ishte bërë tema për qeveria.

Numri i kërkesave të reja për azil për vitin e deritanishëm ishte rreth 73 përqind më i lartë në fund të shtatorit se në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar, tregojnë statistikat zyrtare.

Strehëzat për emigrantët dhe refugjatët janë mbushur në Gjermani prej muajsh dhe Scholz, i cili përballet me presion të madh nga opozita dhe gjetkë për të ndalur këtë trend, ka thënë se “shumë shumë po vijnë”.

Gjermania ka pranuar gjithashtu më shumë se 1 milion ukrainas që nga fillimi i luftës së Rusisë në atdheun e tyre, raporton Euronews, transmeton Klankosova.tv.

Gjatë javëve të fundit, ka pasur një stuhi të aktiviteteve të qeverisë, duke përfshirë legjislacionin për të lehtësuar dëbimet e azilkërkuesve të pasuksesshëm, për të ashpërsuar dënimin për kontrabandistët, për të lejuar azilkërkuesit të fillojnë punën më shpejt dhe për të futur kontrolle të përkohshme në polakët, çekët. dhe kufijtë e Zvicrës.

Qeveria federale dhe ajo shtetërore ranë dakord të martën për të ndryshuar sistemin për financimin e shpenzimeve për azilkërkuesit.

Duke filluar nga viti i ardhshëm, qeveria federale do të paguajë një shumë vjetore prej 7 mijë e 500 euro për çdo azilkërkues dhe jo më një shumë totale vjetore prej rreth 3.7 miliardë euro.

Azilkërkuesit gjithashtu duhet të marrin të paktën një pjesë të përfitimeve të tyre si kredi në një kartë pagese, që do të thotë se ata do të marrin më pak para në të ardhmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *